Suncani Hvar Hotels

Friday, November 10 2017

5 svjetskih događaja na otoku Hvaru

Što vas očekuje iduće godine na Hvaru? 5 uzbudljivih događanja koja ne smijete propustiti!

Još jedna uspješna ljetna sezona je iza nas, ali Hvar ove zime neće spavati. Osim novih investicija u obnovu hotela i podizanje kvalitete usluga, pripreme vrhunskih svjetskih evenata već su u tijeku, a mi vam donosimo odabranih pet koje nikako ne smijete propustiti.

Uskršnja regata i procesija «Za Križen»
Travanj: Već tradicionalno, sunčana sezona na Hvaru počinje s uskršnjim tradicijama i uskršnjom regatom, kada će svoja vrata prvim gostima otvoriti hvarski hoteli i ugostitelji. Četiri stoljeća stara uskršnja tradicija i procesija Za Križen, uvrštena na listu UNESCO nematerijalne baštine, privlači znatiželjne posjetitelje iz Hrvatske ali i cijelog svijeta. Osim duhovnog aspekta, motiv dolaska svakako je i bogata gastronomska ponuda, toplo proljetno sunce i aktivni odmor za sve zaljubljenike u jedrenje, planinarenje i biciklizam. 

ÖTILLÖ Swim and Run utrka
Travanj: Ovo sportsko događanje, kojeg je CNN proglasio kao jednu od najtežih utrka na svijetu, održava se na najljepšim mjestima u Europi, pa stoga ne čudi da je Hvar jedna od odabranih destinacija. Više stotina zaljubljenika u trčanje i plivanje u parovima privezani konopom tijekom cijele utrke, svoju će izdržljivost i snagu testirati na čak 9 preplivanih i više od 30 pretrčanih kilometara, a kako je to izgledalo prošle godine pogledajte ovdje.


Festival Lavande, Velo Grablje
Lipanj: Jeste li znali da je Hvar prije tridesetak godina bio zaslužan za oko 10% cjelokupne svjetske proizvodnje lavande? Danas je lavanda mirišljavi suvenir otoka, a poljima lavande okruženo, pitoreskno selo Velo Grablje, svake godine krajem lipnja domaćin je Festivala Lavande. Osim odličnog zabavnog programa u jedinstvenom okruženju stoljećima starih kamenih kuća, starosjedioci prezentiraju žetvu, destilaciju i izradu raznih proizvoda od lavande - od esencijalnih ulja do neodoljivih slastica kao što su domaća marmelada od lavande, sladoled od lavande, med od lavande i nezaobilazna rakija.

ULTRA BEACH
Srpanj: A za ljubitelje elektronske glazbe i eklektičnog noćnog života, tu je naravno i Ultra Music Festival koji će se petu godinu za redom održati na spektakularnim kaskadnim bazenima hotela Amfora. Ultra je jedno od najvećih glazbenih događanja u regiji i privlači oko 150,000 posjetitelja iz više od 100 zemalja. Odabrani line-up svjetskih DJ-a, vruća atmosfera i neprocjenjiv pogled na hvarski akvatorij i Paklene otoke, čini Ultra Beach Hvar jednim od najtraženijih glazbenih festivala na Jadranu.


150 GODINA ORGANIZIRANOG TURIZMA

Cjelogodišnje: Sljedeće godine Hvar slavi 150 godina organiziranog turizma, a organizacija i pripreme krenule su još početkom ove godine, kako bi se kroz niz manjih kulturnih, sportskih i glazbenih događanja u 2018.-toj obilježio ovaj povijesni događaj. Blagodati otoka i bogato kulturno nasljeđe utjecali su na začetak organiziranog turizma još davne 1868. godine kada je na Hvar stigla prva organizirana grupa turista, a tada osnovano Higijeničko društvo poticalo je razvoj turizma u gradu Hvaru, danas svjetski poznatog turističkog odredišta. Prigodno, Hvar je i kandidat za domaćina Dana hrvatskog turizma 2018.-te koji će okupiti više od 1000 hotelijera i ugostitelja iz cijele Hrvatske.


Back to top