Suncani Hvar Hotels

Suncani Hvar Hotels Blog

Friday, November 10 2017

Upoznajte našu DMC voditeljicu!

Temelj uspjeha Sunčanog Hvara su prije svega motivirani pojedinci za koje stvaramo prilike kako bi izražavali svoju kreativnost i razvijali jedinstvene talente i vještine, te smo na taj način tijekom godina izgradili talentirani i komplementarni tim.

Mnoga pisma preporuke i komentari zadovoljnih gostiju čvrst su pokazatelj njihovog osobnog uspjeha, a na listi najuspješnijih iz Sunčanog Hvara svakako je naša kreatorica jedinstvenih doživljaja - voditeljica DMC odjela, gđica. Ana Štambuk.

Iako su u njenom portfelju klijenata A-list celebritiji kao što su Steve Aoki, Kevin Spacey, Juan Mata, Keira Knightley, Jacqueline MacInnes Wood, Sam Worthington, Eva LaRue i još mnogi drugi, Ana je uvijek ostala skromna i usredotočena na kreiranje jedinstvenih doživljaja za svakog gosta.

Ulaskom u najveći hvarski resort, hotel Amforu, osim besprijekornog interijera i neprocjenjivog pogleda na Paklinske otoke, primijetit ćete njezin topli i gostoljubivi smiješak i pozitivan stav.


Kako je vaša karijera krenula ovim stazama?

Kombinacija okolnosti.Tvrtka mi je ponudila poziciju concierga i iskreno nisam bila potpuno sigurna tada što to podrazumijeva, ali sam prihvatila izazov. Brzo sam se zaljubila u taj posao, jer mi je pružao i još mi pruža svakodnevne izazove i mogućnosti da napravim nešto novo i neočekivano, a to je upravo ono što sam željela. Prošle godine promovirana sam u voditeljicu DMC odjela što je apsolutno pomaklo moje granice i otvorilo nove oblike suradnje. Moj odjel je novitet u hotelskim operacijama i zahtjeva efektne i jedinstvene načine da uz svakodnevni posao concierga također uspješno promoviramo Hvar kao destinaciju i da približimo gostima načine života na otoku i njegovu suštinsku ljepotu komplementarno njihovim životnim stilovima i preferencijama.

Što vam se najviše sviđa na vašoj novoj poziciji?

Izazovi i kreiranje novih itinerara za goste. Više naša ponuda nije određena, već je fleksibilna i prilagođava se svakom gostu i njegovim preferencijama. Također volim dobiti njihove komentare, makar pozitivne ili negativne, jer sve pomaže u poboljšanju moje usluge!

Koji je najneobičniji zahtjev koji ste dobili od gosta?

Nema neobičnih zahtjeva, svaki gost zahtjeva individualan tretman, a osoba koja radi u mojoj djelatnosti mora biti dobar slušatelj s prilično puno suosjećanja prema svakom gostu. Osnovni preduvjet da budete uspješni u ovom poslu je razumijevanje motivacije dolaska i očekivanih doživljaja, a nakon toga je ključna vlastita sposobnost da svakom gostu ponudiš više od traženog. Na primjer, imala sam slučaj u kojem sam trebala nabaviti posebne lijekove za jednog gospodina koji je zaboravio svoje na krstarenju. Računajući na moje ključne kontakte, bila sam uspješna i dostavila traženo na vrijeme.

Koji su najveći izazovi vašeg posla?

Zadovoljiti zadane rokove, a ponajviše napraviti sve što mogu da je gost u potpunosti zadovoljan usred srca sezone kada su nam svi resursi maksimalno iskorišteni. Njihove želje pretvaram u natjecanje sa samom sobom, i na taj način pomičem svoje granice i kreativnosti i vođenja i rješavanja problema.

Koje biste ključne kvalitete izdvojili kao preduvjet za nekoga tko želi raditi u ugostiteljskoj djelatnosti?

Rad s ljudima vam treba biti užitak, to je neizbježno. Zatim, pozitivan stav, iskren smiješak, snalažljivost, sveukupni angažman oko posla, poznavanje destinacije, strani jezici, kontakt s lokalnim stanovništvom... i puno pozitivne energije i strpljenja.