Suncani Hvar Hotels

Friday, November 10 2017

Upoznajte našu DMC voditeljicu!

Temelj uspjeha Sunčanog Hvara su prije svega motivirani pojedinci za koje stvaramo prilike kako bi izražavali svoju kreativnost i razvijali jedinstvene talente i vještine, te smo na taj način tijekom godina izgradili talentirani i komplementarni tim.

Mnoga pisma preporuke i komentari zadovoljnih gostiju čvrst su pokazatelj njihovog osobnog uspjeha, a na listi najuspješnijih iz Sunčanog Hvara svakako je naša kreatorica jedinstvenih doživljaja - voditeljica DMC odjela, gđica. Ana Štambuk.

Iako su u njenom portfelju klijenata A-list celebritiji kao što su Steve Aoki, Kevin Spacey, Juan Mata, Keira Knightley, Jacqueline MacInnes Wood, Sam Worthington, Eva LaRue i još mnogi drugi, Ana je uvijek ostala skromna i usredotočena na kreiranje jedinstvenih doživljaja za svakog gosta.

Ulaskom u najveći hvarski resort, hotel Amforu, osim besprijekornog interijera i neprocjenjivog pogleda na Paklinske otoke, primijetit ćete njezin topli i gostoljubivi smiješak i pozitivan stav.


Kako je vaša karijera krenula ovim stazama?

Kombinacija okolnosti.Tvrtka mi je ponudila poziciju concierga i iskreno nisam bila potpuno sigurna tada što to podrazumijeva, ali sam prihvatila izazov. Brzo sam se zaljubila u taj posao, jer mi je pružao i još mi pruža svakodnevne izazove i mogućnosti da napravim nešto novo i neočekivano, a to je upravo ono što sam željela. Prošle godine promovirana sam u voditeljicu DMC odjela što je apsolutno pomaklo moje granice i otvorilo nove oblike suradnje. Moj odjel je novitet u hotelskim operacijama i zahtjeva efektne i jedinstvene načine da uz svakodnevni posao concierga također uspješno promoviramo Hvar kao destinaciju i da približimo gostima načine života na otoku i njegovu suštinsku ljepotu komplementarno njihovim životnim stilovima i preferencijama.

Što vam se najviše sviđa na vašoj novoj poziciji?

Izazovi i kreiranje novih itinerara za goste. Više naša ponuda nije određena, već je fleksibilna i prilagođava se svakom gostu i njegovim preferencijama. Također volim dobiti njihove komentare, makar pozitivne ili negativne, jer sve pomaže u poboljšanju moje usluge!

Koji je najneobičniji zahtjev koji ste dobili od gosta?

Nema neobičnih zahtjeva, svaki gost zahtjeva individualan tretman, a osoba koja radi u mojoj djelatnosti mora biti dobar slušatelj s prilično puno suosjećanja prema svakom gostu. Osnovni preduvjet da budete uspješni u ovom poslu je razumijevanje motivacije dolaska i očekivanih doživljaja, a nakon toga je ključna vlastita sposobnost da svakom gostu ponudiš više od traženog. Na primjer, imala sam slučaj u kojem sam trebala nabaviti posebne lijekove za jednog gospodina koji je zaboravio svoje na krstarenju. Računajući na moje ključne kontakte, bila sam uspješna i dostavila traženo na vrijeme.

Koji su najveći izazovi vašeg posla?

Zadovoljiti zadane rokove, a ponajviše napraviti sve što mogu da je gost u potpunosti zadovoljan usred srca sezone kada su nam svi resursi maksimalno iskorišteni. Njihove želje pretvaram u natjecanje sa samom sobom, i na taj način pomičem svoje granice i kreativnosti i vođenja i rješavanja problema.

Koje biste ključne kvalitete izdvojili kao preduvjet za nekoga tko želi raditi u ugostiteljskoj djelatnosti?

Rad s ljudima vam treba biti užitak, to je neizbježno. Zatim, pozitivan stav, iskren smiješak, snalažljivost, sveukupni angažman oko posla, poznavanje destinacije, strani jezici, kontakt s lokalnim stanovništvom... i puno pozitivne energije i strpljenja.


Back to top