Suncani Hvar Hotels

Friday, January 18 2019

Prvi hotel s 5 zvjezdica na Hvaru - Palace Elisabeth

Kao jedna od najljepših građevina na ovim prostorima, uz gradsku Loggiu, hotel Palace Elisabeth smatra se jednim od simbola grada Hvara. Po završetku obnove, hotel će sa sadašnje 73 sobe dobiti 45 luksuznih soba i suitova veće kvadrature. S ciljem daljnjeg pozicioniranja hotela u luksuzni segment, hotel će dobiti unutarnji bazen, luksuzni spa te dvije vanjske terase, jedna od kojih je terasa novog restorana San Marco, s pogledom na središnji trg i povijesnu jezgru grada Hvara, stvarajući idealno mjesto za kušanje probranih jela i lokalnih delicija. 

Hotel će imati 5 zvjezdica i biti će prvi heritage hotel na najsunčanijem otoku Mediterana koji svoja vrata otvara u ljeto 2019.!

Povijest hotela datira iz 13. stoljeća, a 1899. godine otvoren je pod nazivom Liječilišni hotel carice Elizabete, budući je austrijska carica Elizabeta bila pokroviteljica i sufinancijer izgradnje. Stoga će novootvoreni hotel Palace nositi njezino ime – Palace Elisabeth, hvar heritage hotel. Promjena u izvorno ime hotela dodatno naglašuje njegovu bogatu baštinu koju karakteriziraju brojni povijesni elementi iz ere carice Sisi.

Lječilišni hotel Carice Elizabete (Cur-hotel Kaiserin Elizabeth) tada je raspolagao s 26 soba odnosno 35 ležaja, kupaonicama, blagovaonicom, kavanom u staroj gradskoj Loggiji i čitaonicom. Bio je ukusno uređen i opremljen namještajem nabavljenim u Trstu. Tako će po završetku obnove, hotel Palace, kao dio jedinstvene arhitektonske cjeline stare gradske Loggie, zablistati u kombinaciji impresivnog povijesnog naslijeđa venecijanske i austrijske arhitekture i luksuznih hotelskih sadržaja.

Ova investicija je vrijedna 100 milijuna kuna i predstavlja najveće strateško ulaganje u novom investicijskom ciklusu Sunčanog Hvara.


Back to top