Suncani Hvar Hotels

Tuesday, January 15 2019

Biciklistički tim Bahrain Merida iznova oduševljen Hvarom!

Mnogobrojne sportske ekipe sve više biraju Hrvatsku za pripreme izvan sezone upravo zbog pogodne klime i infrastrukture za biciklizam. Tim Bahrain Merida je tako i ove godine za početak priprema i predstavljanje ekipe izabrao najsunčaniji otok Hrvatske: Hvar!

Službeno predstavljanje biciklističkog tima Bahrain Merida Pro Cycling Team svjetskoj javnosti održalo se 12. prosinca prošle godine u Arsenalu, u okviru pripremnog kampa koji se održavao u Hvaru. Tim je dva tjedna boravio u hotelu Amfora, čiji su sadržaji i udobnost znatno pridonijeli kvaliteti treninga. Ne samo da je dolazak tima povećao broj noćenja u Hvaru, već je okupio brojne novinare iz cijelog svijeta tako da je Sunčani Hvar među prvima otkrio planove tima za 2019. godinu. Ujedno je predstavljena i prestižna suradnja s McLarenom, koji će od sljedeće godine podupirati poznati tim ponajboljih biciklista današnjice.

Tim predvodi talijanska zvijezda Vincenzo Nibali. Zadovoljni svim uvjetima i prednostima otoka, Nibali je kratko istaknuo: "U našem kampu ovdje imamo optimalne uvjete za trening. Jednako tako, ove su godine bili ispunjeni svi uvjeti da se vratimo i ponovno krenemo u novu sezonu odavde."

Tijekom boravka, medijske kuće iz cijeloga svijeta od 12. do 14. prosinca imale su jedinstvenu priliku družiti se s biciklistima Barhain Merida tima i njihovim stručnim osobljem, a osim mogućnosti sudjelovanja u pripremama i treningu te zabavne utrke FUN BIKE RIDE po otoku, organizatori i domaćini pripremili su im i otkrivanje gastronomskog blaga lokalne otočke kuhinje, koju je UNESCO uvrstio u nematerijalnu baštinu svijeta.

Galerija:

Fotografije: Bahrain Merida Facebook


Back to top