Suncani Hvar Hotels

Suncani Hvar Hotels Blog

Tuesday, January 15 2019

Biciklistički tim Bahrain Merida iznova oduševljen Hvarom!

Mnogobrojne sportske ekipe sve više biraju Hrvatsku za pripreme izvan sezone upravo zbog pogodne klime i infrastrukture za biciklizam. Tim Bahrain Merida je tako i ove godine za početak priprema i predstavljanje ekipe izabrao najsunčaniji otok Hrvatske: Hvar!

Službeno predstavljanje biciklističkog tima Bahrain Merida Pro Cycling Team svjetskoj javnosti održalo se 12. prosinca prošle godine u Arsenalu, u okviru pripremnog kampa koji se održavao u Hvaru. Tim je dva tjedna boravio u hotelu Amfora, čiji su sadržaji i udobnost znatno pridonijeli kvaliteti treninga. Ne samo da je dolazak tima povećao broj noćenja u Hvaru, već je okupio brojne novinare iz cijelog svijeta tako da je Sunčani Hvar među prvima otkrio planove tima za 2019. godinu. Ujedno je predstavljena i prestižna suradnja s McLarenom, koji će od sljedeće godine podupirati poznati tim ponajboljih biciklista današnjice.

Tim predvodi talijanska zvijezda Vincenzo Nibali. Zadovoljni svim uvjetima i prednostima otoka, Nibali je kratko istaknuo: "U našem kampu ovdje imamo optimalne uvjete za trening. Jednako tako, ove su godine bili ispunjeni svi uvjeti da se vratimo i ponovno krenemo u novu sezonu odavde."

Tijekom boravka, medijske kuće iz cijeloga svijeta od 12. do 14. prosinca imale su jedinstvenu priliku družiti se s biciklistima Barhain Merida tima i njihovim stručnim osobljem, a osim mogućnosti sudjelovanja u pripremama i treningu te zabavne utrke FUN BIKE RIDE po otoku, organizatori i domaćini pripremili su im i otkrivanje gastronomskog blaga lokalne otočke kuhinje, koju je UNESCO uvrstio u nematerijalnu baštinu svijeta.

Galerija:

Fotografije: Bahrain Merida Facebook