Suncani Hvar Hotels

Wednesday, April 18 2018

Otvorena sezona ÖTILLÖ na Hvaru!

Ove godine bilježimo još jednu izuzetnu utrku koja se održala početkom travnja. ÖTILLÖ Swimrun World Series je utrka koja obuhvaća kombinaciju plivanja i trčanja kroz otok Hvar i Paklinske otoke, a dolazak timova iz svih krajeva svijeta je pratilo i toplo hvarsko proljetno vrijeme.

Otok Hvar smatra se jednim od 10 najljepših otoka na svijetu. Njegova bogata kulturna i povijesna baština, stari maslinici i vinogradi, kristalno čisto more, brdovit krajolik i prekrasni Paklenski otoci, čine Hvar idealno mjesto za ÖTILLÖ Swimrun. Upravo zbog toga se ova jedinstvena utrka održava na jednako jedinstvenom otoku!


Mediteranski krajolik, topla klima i kristalno hladno more činili su ovu utrku spektakularnom, no ujedno i vrlo tešku za trkače/plivače. Ova staza, duga 40,4 kilometara smatra se jedna od težih u ÖTILLÖ Swimrun-u . Tijekom trke, more je bilo oko 14 C stupnjeva, a najizazovnije bilo je preplivati 2,950 m u jednom potezu.

Veliki dio staze obuhvaćao je i uspone, koji su čak bili izazov trkačima u najboljoj kondiciji. Vremenski uvjeti, trčanje na vrućem suncu (u mokroj odjeći) i plivanje u relativno hladnom moru, je dodatno otežalo utrku. 125 timova iz 23 različitih zemalja doputovalo je na Hvar da bi se natjecalo u ÖTILLÖ Swimrun, dok je 73 timova iz 19 različitih zemalja došlo na otok da bi sudjelovalo na ÖTILLÖ Sprint-u.

Pobjednici George Bjälkemo i Pontus Lindberg iz tima Garmin iz Švedske su uspjeli preći cilj za 5:15:41, gotovo pet minuta ispred Petere Aronssona & Fredrika Axegarda iz tima Swimshop.se iz Švedske. Mješovit tim Thule Crew Martin Flint iz Švedske i Helen Karaskova Erbenova iz Češke završili su kao prvi miješoviti tim i četvrti u ukupnom poretku s vremenom 5:34:07! Prvi ženski tim Fanny Danckwardt i Desiree Andersson iz Švedske iz tima Envol završio je s impresivnim vremenom od 5:53:52, te kao trinaesti u ukupnom poretku natjecatelja.


Back to top