Suncani Hvar Hotels

Wednesday, April 18 2018

4 jedinstvena događaja na otoku Hvaru!

Ove godine održati će se različite sportske utrke na otoku Hvaru, a po prvi put organiziran je Hvar Wine Trail Run i For (Hvar) Trail, dok Hvar Half Marathon obilježava 8. godinu organizacije.

Zbog bolje povezanosti otoka s kopnom, kompanije Krilo i Jadrolinija su predstavili učestaliji raspored brzo brodskih linija sa svakodnevnim polaskom iz Splita za Hvar i iz Hvara za Split, čineći sudjelovanje na ovim utrkama puno jednostavnije! Tijekom pred i post sezone katamarani će ploviti 3-5 puta dnevno, a u srcu ljetne sezone biti će čak do 12 polazaka i dolazaka dnevno. Ovakav red plovidbe omogućava ne samo turistima, nego i našim lokalnim stanovnicima i radnicima bržu i bolju povezanost s kopnom.

RED PLOVIDBE


Wine Trail Run - 21.04

Run Croatia organizira jednu od najzanimljivijih trail-run utrka do sada, gdje će na okrjepama trkače uz vodu čekati vrhunsko, svjetski poznato vino hvarskog proizvođača ”Zlatan otok”. Oni trkači koji ne žele piti vodu ili energetska pića će moći popiti čašicu vina za ekstra energiju!

Nakon trke, svi trkači će se moći pridružiti na Wine partyju u Rivi, a pobjednici apsolutnih kategorija (muški i ženski) kao jednu od nagrada dobit će po butelju ovog vrhunskog proizvođača vina „Zlatan Otok“.

Prijaviti se možete OVDJE.


For (Hvar) Trail - 26.05

AndAdventure agencija i TTK Strka predstavljaju Vam prvu hvarsku trail utrku maštovitog naziva For Trail. Ova jedinstvena utrka ima tri dužinske kategorije a start i cilj biti će sa glavnog trga (Pjaca) iz grada Hvara.

Mola staza (oko 6km) – prikladna za sve početnike, rekreativce, ”šetače”, djecu, kućne ljubimce. Limit za završiti utrku je 2 sata do (16:00).

Sridnja staza (oko 10km) – prikladna za sve početnike, rekreativce, ”šetače”, djecu ali i za one koji žele pomaknuti malo granicu prema dužim stazama. Limit za završiti utrku je 3 sata (do 17:00).

Vela staza (oko 22km) – prikladna za nešto iskusnije trail trkače i za one u malo boljoj kondiciji. Limit za završiti utrku je 5 i pol sati (do 19:30).

Prijaviti se možete OVDJE.


Hvar Half Marathon - 23.06

Nezaboravno trkačko iskustvo koje se već 8. godinu za redom održava na jednom od najljepših otoka na svijetu.

Tisućljetna povijest, prirodne ljepote i pogledi koji sežu do otoka Braća i dalje, čine ovu utrku pravim doživljajem! Ove godine Hvar Half Maraton se održava u 6. mjesecu prije ljetnih gužva i vrućina, što čini još jedan razlog više za dolazak na Hvar. Početak utrke je na trgu Ploča, grad Stari Grad, a prva polovica staze je uspon s razine mora do 400 m nadmorske visine dok je druga polovica spust ponovo do mora u Hvaru. Okrepne stanice su na 5km, na 10km i na 15km.  

Prijaviti se možete OVDJE.


Ultra Music Festival - 10.07

Ultra Europe se vraća na otoku Hvar u još boljem izdanju ove godine! Ovo je peta godina za redom da će se Ultra održati na spektakularnim kaskadnim bazenima hotela Amfora.  Za sve ljubitelje elektronske glazbe i eklektičnog noćnog života, ovo je neizostavan event a i jedan od najvećih glazbenih događanja u regiji. Ultra Music Festival privlači oko 150,000 posjetitelja iz više od 100 zemalja koji će se zabaviti uz glazbu najpoznatijih DJ-a svijeta. Vruća atmosfera i neprocjenjiv pogled na hvarski akvatorij i Paklinske otoke, čini Ultra Beach Hvar jednim od najtraženijih glazbenih festivala na Jadranu.

Fotografija: Ultra Europe


Back to top