Suncani Hvar Hotels

Friday, April 5 2019

Top događaji u Hvaru 2019.

Ove godine održati će se različiti i zanimljivi događaji koji će privući tisuće posjetitelja na naš sunčani otok. U travnju ove godine odvija se tradicionalna Uskršnja regata koja kao i svake godine obilježava početak sezone na Hvaru. Dodatno, krajem travnja odvija se i Mountain Madness, uzbudljiva utrka s preprekama. Tu je naravno i hvarski polu-maraton, koji će se održati u lipnju, a sredinom srpnja gosti će se moći prepustiti popularnim glazbenim hitovima na Ultra Music Festivalu koji će se 7. godinu za redom održati na spektakularnim kaskadnim bazenima hotela Amfora.

USKRŠNJA REGATA | 10.-14. travnja

Osjećaj ljeta u gradu je tu; s prvim dolascima turista i naravno tradicionalnom Uskršnjom regatom koja se odvija u gradu Hvaru već nekoliko godina za redom. Kao jedna od najpoznatijih regata u Hrvatskoj, svake godine ima veliki broj sudionika ali također i gledatelja. Natjecatelji moraju znati točno kako upravljati jedrilicu po svim vremenskim uvjetima i vjetrovima - našom poznatom dalmatinskom „burom“, „tramontanom“ ili „jugom“. Ovaj zanimljiv i atraktivan događaj će se održati sredinom 4. mjeseca, te obilježava početak sezone na najsunčanijem otoku Jadrana.

MOUNTAIN MADNESS | 27. travnja

Mountain Madness Croatia powered by Run Croatia je trkačka avantura s preprekama, koja nakon Ravne Gore i Zagreba stiže po drugi puta u Hvar! Utrka koja je dizajnirana da iscrpi vašu snagu, izdržljivost, ali i ujedno dokaz vaše spretnosti, brzine, vještine prelaženja različitih prepreka koje vas čekaju na 7km dugoj stazi, bez obzira na vremenske uvjete.

Mountain Madness je više od fitness izazova, to je izazov koji nećete doživjeti svaki dan. Ideja Mountain Madnessa nije pobjeda, ideja je ludi doživljaj koji ćete sa zadovoljstvom prepričavati drugima!

Prijaviti se možete OVDJE.

HVARSKI POLUMARATON | 29. lipnja

Trčite na jednom od najljepših otoka na svijetu! Start je u Starom Gradu, a trči se starom cestom do grada Hvara. Ruta je duga svega 22 km, no kako bi se mnogi složili, jedna je od najtežih u Hrvatskoj zbog visinske razlike od čak 410 m. Prva polovica, uspon od 10 km je vrlo izazovan, dok ne dođete do Vidikovca. Druga polovica je spust ponovo do mora u gradu Hvaru. Okrepne stanice su na 5km, na 10km i na 15km. 

Prijaviti se možete OVDJE, i saznajte zašto je upravo Hvarski polu-maraton jedan od najljepših dionica koju ćete pretrčati u životu.

ULTRA MUSIC FESTIVAL | 16. srpnja

Stižu Guetta, Van Buren i Swedish House Mafia! Na ovogodišnjem 7. Ultra Europe festivalu, koji će se održati 16. srpnja na spektakularnim kaskadnim bazenima hotela Amfora, nastupiti će najveće zvijezde elektronske glazbe! Ultra je jedno od najvećih glazbenih događanja u regiji i privlači oko 150,000 posjetitelja iz više od 100 zemalja. Odabrani line-up svjetskih DJ-a, vruća atmosfera i neprocjenjiv pogled na hvarski akvatorij i Paklene otoke, čini Ultra Beach Hvar jednim od najtraženijih glazbenih festivala na Jadranu.


Back to top