Suncani Hvar Hotels

Wednesday, October 2 2019

Održana proslava povodom otvorenja hotela Palace Elisabeth u Hvaru

Hvar, 23. rujna 2019 - U Hvaru je u subotu održana proslava povodom otvorenja novoobnovljenog hotela Palace Elisabeth. Sam čin otvaranja je izvršila Marie Vitek, supruga Radovana Viteka, vlasnika Sunčanog Hvara. Govorili su Gordana Tomičić, predsjednica Uprave Sunčanog Hvara, ministar turizma Gari Cappelli i Martin Nemeček, predsjednik Uprave CPI grupe.

„Otvorenje hotela Palace Elisabeth dodatno podiže postojeću ponudu na višu razinu i ujedeno pridonosi privlačnosti destinacije koja pruža odmor visoke kvalitete u svim segmentima“, izjavila je predsjednica Uprave Gordana Tomičić.

Povijest hotela Palace Elisabeth seže još u 13. stoljeće. 1898. godine hotel  je obnovljen i dobio je ime Spa Hotel Empress Elisabeth, po austrijskoj carici Sisi koja je bila izdašna pokroviteljica njegove gradnje. Povijest ovog najstarijeg hvarskog hotela i carica Sisi bili su inspiracija, motiv i nadahnuće  samog svečanog otvorenja hotela. Mnogi su se gosti mogli slikati zajedno s djevojkama u originalnim Sisi haljinama koje su nas podsjećale na bogatu baštinu ovog bezvremenskog hotela.

Zahvaljujući ulaganju turističke grupacije Sunčani Hvar od 100 milijuna kuna, Palace Elisabeth je postao prvi hotel s 5 zvjezdica na otoku i članom elitne hotelske asocijacije luksuznih hotela "The Leading Hotels of the World". Riječ je o investiciji od 300 tisuća eura po sobi, što je jedna od najvećih investicija u hrvatskoj hotelskoj industriji.

„Od svih objekata koje imamo, hotel Palace Elisabeth je poseban. Ovo nije bio nimalo lagan projekt za realizaciju jer se moralo raditi sa posebnom pažnjom s obzirom na kulturno naslijeđe. U planu su nam ulaganja u ostale objekte Sunčanog Hvara“, izjavio je Martin Nemeček, predsjednik Uprave CPI grupe. 

Osim domaćih novinara, na svečanom otvorenju prisustvovali su brojni međunarodni novinari. Bilo je tu novinara iz New York Timesa, Robb Reporta, Voguea, National Geographica, Conde Nast Travelera i Architectural Digesta, koji su s oduševljenjem pratili događanje. Uz niz uvaženih gostiju, otvorenju je nazočio ministar turizma Gari Cappelli, državni tajnik ministarstva turizma Tonči Glavina, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella i gradonačelnik Grada Hvara Rikardo Novak.

 


Back to top